İpek Halı Modelleri ile Şıklığı Yakalayın

03-02-2022 16:01
İpek Halı Modelleri ile Şıklığı Yakalayın


İpek, kullanıldığı her alana farklı bir dokunuş kazandıran özel bir malzemedir. İpek halı modelleri bulunduğumuz alanlara şıklık ve kalite katan, ortam havasını yükselten, ince detaylar arasında yer alıyor.

Ofisinize, evinize, özenle düzenlediğiniz herhangi bir alana şık bir dokunuş mu kazandırmak istiyorsunuz? İpek halı modelleri tam da size hitap ediyor. Zemine yumuşak bir dokunuş katmasının yanı sıra dikkat çekici bir aksesuar görünümü kazandıracak olan ipek halı modelleri, Selvi Halı’nın kalitesi ile müşterilerin beğenisine sunuluyor.

İpek Nedir, İpek Halı Nasıl Üretilir?

Zor bulunan, büyük emekler sonucu üretilen ipek, en değerli iplik türlerinden biridir. Belli başlı bölgelerde üretilen iplik, işlenmesi emek isteyen iplik türleri arasında bulunmaktadır. İpek halılarının üretildiği koşullar göz önünde bulundurulduğunda hem fiyat hem değer olarak yüksek olduğu görülmektedir. İpeği önemli kılan bir diğer unsur ise üretildikten sonra doğal boyalar ile renklendirilmesidir. Doğal boyalar, bitki köklerinden elde edilerek, kullanılan ürüne renk katmaktadır.

İpek halı modelleri diğer halı çeşitlerine göre özel halı grupları arasında yer almaktadır. Dokuma olarak çeşitlilik gösteren bu halı türleri, ipek içerikli iplikler ile özel tezgâhlarda dokunmaktadır. Herhangi bir katkı maddesi içermeden, tamamen organik olarak üretilen ipek halılaren değerli halı türleri arasında yer almaktadır. İpek halılar, ülkemizin pek çok bölgesinde üretilmektedir. Dünya çapında tercih edilen ipek halısının en bilinen türü Hereke halısıdır. Dünyanın en ince ve kaliteli halıları arasında yer alan Hereke halısının yapımı yıllar sürebilmektedir. Hereke halılarının malzeme kullanımında birinci sınıf ipek ve yün tercih edilmektedir.

Hereke Halılarının İpeksi Dokusunu Keşfedin!

Anadolu halı türlerinin en seçkin modelleri arasında yer alan Hereke Halıları, ipeksi dokusu ile yaşam alanlarınıza zengin bir hava kazandırıyor. Evinizin ya da yaşam alanlarınızın pek çok bölgesinde değerlendirebileceğiniz halı modeli sunan Selvi Halı’nın Hereke Halı modellerini incelemeyi unutmayın!

Hereke halısı, Kocaeli’ne bağlı olan Hereke’de üretilmektedir. El yapımı tekniği ile üretilen bu halılar çift düğüm tekniğinin kullanılmasından dolayı diğer halılardan farklılaşmaktadır.

Hereke halısını diğer türlerinden ayıran özellikler arasında; çift düğüm tekniği ile dokunması, ince ve kalın çift atkı tekniği ile örülmesi gelmektedir. Halı örüldükten sonra kesimi el makası ile yapılmaktadır. Hereke halıların bir diğer önemli özelliği ise yüzde yüz el yapımı olmasıdır.

Model ve Desen Avantajı ile Selvi Halı

İpek halı modelleri gibi pek çok hali alternatifi sunan Selvi Halı, müşteri beklentilerini karşılamak ve size dekoratif yaşam alanları sunmak için üretmeye devam ediyor. Zengin ürün gruplarımızı inceleyerek yaşam alanınıza en uygun halı modelin belirleyebilirsiniz.

Kullanmak istediğiniz alana ya da yaratmak istediğiniz atmosfere göre tercih edeceğiniz halılar, modellerine göre çeşitlilik göstermektedir. İpek halı,Anadolu halıları, vintage halı, klasik halı, modern halı gibi pek çok halı modeli için hemen selvihali.com.tradresini ziyaret edin!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.